Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Το σχολείο μας στην ActionAid!

Η ActionAid γιορτάζει 15 χρόνια με πολύ χρώμα!

21/10/2013 .Λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, η ActionAid αποφάσισε με ένα συμβολικό τρόπο να μεταφέρει ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Αθήνας. Με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, η ActionAid κάλεσε για πρώτη φορά στη χώρα μας τη γνωστή Γαλλίδα καλλιτέχνη Mademoiselle Maurice, η οποία δημιουργεί προσωρινά γκράφιτι φτιαγμένα από διπλωμένα πολύχρωμα χαρτιά.


«Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης. Αυτό απέδειξε η εκπληκτική συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα αλληλεγγύης της ActionAid σήμερα στο Καλλιμάρμαρο. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και προσωπικά όλους όσους συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή γιορτή και κυρίως όσους τα τελευταία 15 χρόνια λειτουργίας μας στην Ελλάδα έδωσαν μαζί μας τη μάχη ενάντια στη φτώχεια και την αδικία. Σήμερα δεν στείλαμε μόνο ένα ηχηρό μήνυμα συμμετοχής και συλλογικής προσπάθειας ενάντια στη φτώχεια. Αποδείξαμε για ακόμη μια φορά, ότι είμαστε εδώ» πρόσθεσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς.

Σαν σχολείο και εμείς με την σειρά μας πήγαμε στο Καλλιμάρμαρο και γίναμε «μέρος της Λύσης» 
Το 4ο Λύκειο Πετρούπολης στο Καλλιμάρμαρο με την Action Aid 

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου εγώ και η Ιωάννα Πέτσα συμμετείχαμε στην δράση της Action Aid κατά της φτώχειας.Φτιάξαμε χάρτινα origami (ανεμόμυλους και λουλούδια) και με αυτά δημιουργήσαμε ένα πολύχρωμο graffiti.Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...!
                                                                                 Κωνσταντίνος  Τρυπαρόλης Α4
Παρακάτω θα δείτε μερικές απο τις φωτογραφίες μας...