ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΜΑΚΡΗ
Οι πολίτες έχουν καθήκον να ελέγχουν την εξουσία και να αξιολογούν το έργο των εκπροσώπων τους, τους οποίους πρέπει να απομακρύνουν απ’ τα καθήκοντα τους όταν τους απογοητεύουν. Η συνείδηση του δημόσιου χρέους του πολίτη αποτελεί δηλαδή προϋπόθεση της επιβίωσης της ελευθερίας του τύπου. Διαφορετικά η απορρόφηση των πολιτών στις ατομικές επιδιώξεις, συμφέροντα και απολαύσεις, ανοίγει το δρόμο στην αυθαιρεσία και στο δεσποτισμό. Ο κίνδυνος που διατρέχει η σύγχρονη ελευθερία του τύπου συνίσταται στο ότι, απορροφημένοι στην απόλαυση της ιδιωτικής μας ανεξαρτησίας και στην προώθηση των επιμέρους συμφερόντων μας, απαρνούμαστε πολύ εύκολα το δικαίωμα της συμμετοχής μας στη πολιτική εξουσία. Αναζητούμε έναν άλλο σχολικό πολιτισμό με αισθητική στο περιεχόμενο και περιεχόμενο στην αισθητική. Με αναλυτικά προγράμματα και σχολικά βιβλία, με δυναμική γνώσεων και δεξιοτήτων, για να κατνοήσουν τα παιδιά μας τον κάσμο και τη θέση τους μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο. Ένα σχολείο της αποδοχής και της χαράς, αισθητικά αναβαθμισμένο, που θα χωράει όλα τα παιδιά και θα καταπολεμά προκαταλήψεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Ένα σχολείο με προγράμματα και διδακτικές προσεγγίσεις που θα επιβραβεύουν όχι μόνο την ακαδημαϊκή επίδοση. Ένα σχολεί, όπου θα περνάει το ουράνιο τόξο και δε θα είναι γκρίζο.
Ο κόσμος μας καθημερινά κινείται, μετακινείται, εξελίσσεται. Η ιλιγγιώδης επανάσταση της τεχνολογίας μας υποχρεώνει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε και παράγουμε. Αν ακούσουμε τα παιδιά και αναζητήσουμε τη φρεσκάδα και την «ανατροπή» μέσα απ’ τα μηνύματά ταους, πολλά θα μάθουμε. Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές μας, τους νέους μας δημοσιογράφους, καλή επιτυχία στο καινούριο εγχείρημά τους.
Μετά τιμής
Κωνσταντίνος Μακρής


Είμαστε η δημοσιογραφική ομάδα του 4ου Λυκείου Πετρούπολης ( 4ο γράφοι ) και συνεχίζουμε και φέτος την έκδοση της σχολικής μας εφημερίδας .

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 4ου ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2013-14