Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Χ-RONOS

Στις μέρες μας ,εμείς οι νέοι εξ'αιτίας των γρήγορων ρύθμος ζωής και της αναπτύξης της τεχνολογίας διαθέτουμε περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Δυστυχώς όμως, ακόμα και αύτο το λιγοστό χρόνο που έχουμε δεν τον χρησιμοποιούμε κατάλληλα. Προτιμούμε να ασχολούμαστε με το διαδίκτυο και με νόθες διασκεδάσεις και απομακρυνόμαστε από τον πολιτισμό, την παράδοση της χώρας μας, από την τέχνη, την συστατική διασκέδαση. Επομένως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την σημασία του ελεύθερου χρόνου.Ιδανικό θα ήταν οι νέοι να αξιοποιούσαν τον ελέυθερο χρόνο που τους απομένει με παραγώγικες δραστηριότητες και να ασχολούνταν με ενδιφέρουσες δράσεις.
Για παράδειγμα, η ανάγνωση των βιβλίων και η παρακολούθηση ταινίων ή η συμμετοχή σε πολιτιστικές ομάδες που συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των νέων, είναι μερικές μορφές δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους.
Ενδεικτικά, ταινίες οπώς Η Ρόζα της Σμύρνης, οι Υπηρέτριες, Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ,στο Μιζούρι, 12 Χρονιά Σκλάβος, Κουρδιστό Πορτοκάλι, Μικρά Αγγλία, Το αγόρι με τις ριγές πιτζάμες, Εις το όνομα του πατρός, Ουζερί Τσιτσάνης, Brooklyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου