Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού2018


  Η πρώτη Δευτέρα του Οκτώβριου κάθε έτους  έχει καθιερωθεί  ως Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου. Η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού, θα συνδέεται κάθε έτος με κάποιο κεντρικό κοινωνικό ο οποίος θα ανήκει σε ένα ευρύτερο μαθησιακό πεδίο και θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.
Βασική επιδίωξη της Αθλητικής Ημέρας στα σχολεία της χώρας , είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
    Η πρώτη Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 6 Οκτωβρίου του έτους 2014 μετά από απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
     










Στο σχολείο μας κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο , η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού αναβλήθηκε λόγω των Μεσογειακών τυφώνων  «Ξενοφών» και «Ζορμπάς» και τελικά έγινε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου. Οι δραστηριότητες που είχε οργανώσει η διεύθυνση του σχολείου ήταν διάφορες και όλοι οι μαθητές (και καθηγητές!!) το διασκέδασαν. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ορεινή πεζοπορία, αγώνα ενός  χιλιομέτρου, τουρνουά 3on3 μπάσκετ, αγώνα ποδοσφαίρου ακόμα και τουρνουά πινγκ-πονγκ.
 


Συντάκτες
Φελέσκουρας Αλέξης
Τσαγκατάκης Μανώλης
Τσίνα Χρήστος
Χατζηγιαννάκης Δημήτρης
Φλώρος Αντώνης 
Στρατηγάκος Δήμος





Συντάκτες
Φελέσκουρας Αλέξης
Τσαγκατάκης Μανώλης
Τσίνα Χρήστος
Χατζηγιαννάκης Δημήτρης
Φλώρος Αντώνης
Στρατηγάκος Δήμος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου