Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ


Συναγερμός σήμανε στην Αττική η ΕΜΥ για τη μεγάλη κακοκαιρία που θα έπληττε την πόλη στις (27-28.09.2018). Έτσι αποφασίστηκε όλα τα σχολεία Α Βάθμιας και Β Βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 να παραμείνουν κλειστά, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, λόγω των καταστροφών που συνέβησαν την προηγουμένη μέρα, της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργείας των σχολείων και της μετακίνησης των παιδιών.
Την απόφαση για να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή (28.09.2018) λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων , πήρε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Πιστεύουμε πως ήταν μια σωστή απόφαση εκ μέρους της για να προστατεύσει τα παιδιά από τυχόν κινδύνους , λόγω  των καταστροφών που εκτυλίχθηκαν στην Αττική (πλημύρες , κατολισθήσεις , καταστροφές δρόμων και άλλα) στις  27.09.2018 και  μάλιστα σε κοντινούς μας δήμους , όπως το Ίλιον και το Καματερό . Επίσης έδωσε μια μέρα ρεπό στα παιδιά.
Παρόλα αυτά κάποιοι άνθρωποι θα συμφωνούσαν ,  ότι αντί να παίρνουν μέτρα για την ασφάλεια  των παιδιών προτού χτυπήσουν τα καιρικά φαινόμενα , παίρνουν μέτρα αφού χτυπήσουν! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συμβούν διάφορα γεγονότα  με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα . Τέλος θα έπρεπε το κράτος να έχει δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές, ώστε τα παιδιά να κάνουν τα μαθήματά τους κανονικά κατά τη διάρκεια αυτών των φαινομένων.
 
Βασιλική Φαναρά, Χριστίνα Χουντάση, Δέσποινα Τζιβρά, θεοδώρα Χριστογιαννοπούλου,
 Κωνσταντίνα Χριστογιαννοπούλου, Χρήστος Χαρβαλιάς A5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου