Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Εκδρομή στον Βοτανικό Κήπο Χαϊδαρίου

Βοτανικός Κήπος Χαϊδαρίου
Το σχολείο μας, 4ο  Γενικό Λύκειο Πετρούπολης, αποφάσισε να διοργανώσει μια εκπαιδευτική εκδρομή στον βοτανικό κήπο του Χαϊδαρίου κατά την διάρκεια της οποίας οι μαθητές συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες.

Τα τμήματα χωριστήκαν ανά δυο για την ξενάγησή τους στον χώρο, και ο κάθε μαθητής είχε την ευκαιρία να φυτέψει τον δικό του σπόρο όπως θα δούμε και στις παρακάτω εικόνες

Ο "Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους" είναι ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Ιδρύθηκε το 1951, με βάση το κληροδότημα του Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους.

            Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Κήπος, εκτός του ότι αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής και πνευματικής ηρεμίας για τους κατοίκους μιας αστικής περιοχής, όπως είναι η δυτική Αττική, λειτουργεί και ως πεδίο έρευνας και επιμόρφωσης του κοινού. Τα φυτά που καλλιεργούνται επισημαίνονται με ενημερωτικές πινακίδες οι οποίες παρέχουν πληροφορίες για την ταυτότητα και τη γεωγραφική τους εξάπλωση. Το προσωπικό του Ιδρύματος διαθέτει ικανή επιστημονική εμπειρία σε θέματα διατήρησης και κυρίως αναπαραγωγής ενδημικών, σπανίων και απειλουμένων ειδών της ελληνικής χλωρίδας.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Φυτοθήκη (Herbarium) του Κήπου διατηρούνται περίπου 19000 αποξηραμένα δείγματα φυτών, το μεγαλύτερο τμήμα των οποίων προέρχεται από περιοχές που τώρα θεωρούνται προστατευόμενες, επειδή έχουν ενταχθεί στο δίκτυο του προγράμματος ‘’NATURA 2000’’.

Ο Κήπος έχει συνολική έκταση περίπου 1860 στρεμμάτων, τα οποία καλύπτονται από φυσική κυρίως βλάστηση που περιλαμβάνει περισσότερα από 550 είδη.

Στον ιστοχώρο αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μια πρώτη γνωριμία με τον Κήπο προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με το σκοπό του, το ιστορικό της δημιουργίας του, τον φυτικό πλούτο του αλλά και για τις επιστημονικές, τις εκπαιδευτικές και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που εξελίσσονται εδώ.

                                                                           Παναγιωτοπούλου Φωτεινή Α3




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου