Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ο σεισμός στην Αλβανία

Τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου, ξέσπασε ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία, με επίκεντρο την περιοχή ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα.
Τα σωστικά συνεργεία αμέσως έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους πολίτες, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια τους τα οποία γκρεμίζονταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως αυτός ο ισχυρός σεισμός διήρκησε 25 δευτερόλεπτα και το γεγονός ότι ακολούθησαν μετά από αυτόν περισσότεροι από 180 μετασεισμοί.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς και περισσότερους από 600 τραυματίες καθώς και για πολλούς αγνοούμενους. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών θα αυξηθεί περαιτέρω. 
Ως κύριο αίτιο αυτής της μεγάλης καταστροφής θεωρείται από πολλούς σεισμολόγους το γεγονός ότι τα περισσότερα κτίρια ήταν κακά κατασκευασμένα, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αντισεισμικές προϋποθέσεις. 
Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε και ότι σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν από τους εκπροσώπους της ελληνικής πρεσβείας, μεταξύ των θυμάτων δεν υπάρχουν Έλληνες πολίτες.

Δημήτρης Παπαγεωργίου Α’3 
Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου