Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Μαθη(μα)τικές... επιτυχίες!

Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών να αποστρέφεται το μάθημα των μαθηματικών, να το θεωρεί δύσκολο ή ακόμα και ανιαρό αλλά υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις. Μαθητές που αγαπούν τα μαθηματικά, εξασκούνται σε αυτά από μικροί, λύνουν με μεράκι ασκήσεις.
Εξάλλου έχει αποδειχτεί ότι τα μαθηματικά δεν είναι προνόμιο των λίγων, οι ασκήσεις δεν μπορούν να λυθούν μόνο από κάποιους που έχουν κάποιο έμφυτο ταλέντο αλλά από αυτούς που μετά από προσπάθεια επιμένουν και δεν τα παρατούν.
            Γι’ αυτό λοιπόν κι έχει μεγάλη σημασία η διάκριση των συμμαθητών μας σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαθηματικών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές Βλάχος Μάρκος, Δημητρακόπουλος Ηλίας, Μυλωνάς Στέφανος και Σκούφιας Αλέξανδρος της Β’ Λυκείου κατάφεραν να καταταχτούν στον κατάλογο των επιτυχόντων του «Θαλή» συνεχίζοντας στις 18 Ιανουαρίου με τις εξετάσεις του δεύτερου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
            Συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν και στους υπόλοιπους συμμαθητές μας που αποφάσισαν να διαγωνιστούν όπως επίσης και στους καθηγητές που βρίσκονταν δίπλα στα παιδιά εξασκώντας τους και λύνοντας κάθε απορία τους.
            Δεν έχουμε λοιπόν παρά να ευχηθούμε στα παιδιά να συνεχίσουν να βαδίζουν στο δρόμο της επιτυχίας...


                                                                                                Έλενα Καρατασά Β2’