Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Λαβύρινθος: Το τεστ (The Maze Runner)

Βασισμένο στο πρώτο βιβλίο της επιτυχημένης τριλογίας, η ταινία «Ο Λαβύρινθος: Το Τεστ» διαδραματίζεται σε έναν μελλοντικό κόσμο, όπου ο κεντρικός ήρωας, ο Τόμας, ξυπνά με αμνησία σε μία άγνωστη κοινότητα με άλλους νεαρούς άνδρες, οι οποίοι είναι περικυκλωμένοι από έναν τεράστιο λαβύρινθο. Η μυστηριώδης άφιξη μιας κοπέλας που φέρνει ένα μήνυμα όμως, τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι όλοι τους παγιδευμένοι και έτσι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, όχι μόνο για να ξεφύγουν από το λαβύρινθο αλλά για να λύσουν το μυστήριο και να αποκαλύψουν ποιος και γιατί τους έφερε εκεί.

Β.Ν.: Φαντασία, δράση και εξαιρετικό καστ... Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο και αγνοώντας οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με την υπόθεση της ταινίας, την βρήκα μια καλογυρισμένη και αρκετά προσεγμένη εκτέλεση. Παρ’ όλο που πρόκειται για πολυσέλιδο μυθιστόρημα, δεν θεωρώ ότι υπήρξαν κενά ή ανεξήγητες λεπτομέρειες όπως συχνά συμβαίνει όταν η λογοτεχνία γίνεται σενάριο. Στο σύνολο της, η ταινία κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον και στα 113 λεπτά της διάρκειας της και μάλιστα να το οξύνει ακόμα περισσότερο με την υπόσχεση ενός ακόμα φιλμ.                                                                          Προσωπική βαθμολογία: 9/10
Ε.Μ.:  Έχοντας διαβάσει το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία, απογοητεύτηκα, καθώς δεν το ακολούθησε όσο πιστά θα ήθελα, και παρέλειψε κάποια στοιχεία που θεωρούσα σημαντικά. Ωστόσο, καταλαβαίνω ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές για να είναι η ταινία κατανοητή σε όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, και να περιοριστεί στη διάρκεια των δύο ωρών. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, η σκηνοθεσία ήταν πολύ καλή, οι ερμηνείες άριστες και χωρίς υπερβολές, και τα σκηνικά πραγματικά εκπληκτικά. Η ταινία ήταν γεμάτη σασπένς και ανατροπές, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βαρεθεί κάποιος βλέποντάς τη. Σίγουρα προτείνω να τη δείτε, δεν θα χάσετε. Αναμένουμε τη δεύτερη ταινία με ανυπομονησία!
Προσωπική βαθμολογία: 8/10

Συνολική βαθμολογία: 8,5/10
Η ταινία προβάλλεται από την Πέμπτη 18/09, οπότε αν προτιμάτε την μαγεία του κινηματογράφου έχετε ακόμα την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε εκεί.

    

Μάντη Ευγενία Β’3
Ντότσικα Βασιλική