Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

    
Από το 2014, καθιερώθηκε η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου , ως Πανελλήνια Ημέρα αθλητικών δραστηριοτήτων στο χώρο των σχολείων. Ο θεσμός αυτός ωθεί τους μαθητές κάθε ηλικίας να γνωρίσουν την μαγεία του αθλητισμού. 


  Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Τα αθλήματα που έλαβαν χώρα φέτος  στο προαύλιο του Λυκείου μας ήταν ο στίβος, το πινγκ-πονγκ, η καλαθοσφαίριση, το ποδόσφαιρο και η πεζοπορία στο Ποικίλον  Όρος.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά : μας θυμίζουν εν μέρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα και ταυτόχρονα αναβιώνει το «νούς  υγιής εν σώματι υγιεί». Ο αθλητισμός οξύνει την ευγενή άμυλα, την ομαδικότητα και τον συναγωνισμό.


    Η ημέρα του αθλητισμού, είναι μια καινοτομία που σίγουρα δεν πρέπει να καταργηθεί. Αντίθετα οι προσπάθειες που γίνονται από τα σχολεία σε όλη τη χώρα οφείλουν να συνεχιστούν, έτσι ώστε να μας υπενθυμίζουν τις ρίζες μας με τον αθλητισμό που με την πάροδο του χρόνου ολοένα και εξασθενούν.


Αλεξάνδρα  Β1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου