Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Under- Κρυμμένες Φωνές

Στις 29 Ιανουαρίου οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Under-Κρυμμένες Φωνές» στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Σημείο.


Το βασικό θέμα της παράστασης είναι η μετανάστευση και κατ’ επέκταση ο τρόπος με τον οποίο μία σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν σε αυτήν. 
Μέσα από την παράσταση γίνεται η προσπάθεια να κατανοήσουν οι θεατές κάτω από ποιες, τις περισσότερες φορές απάνθρωπες, συνθήκες ζουν οι μετανάστες προτού αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους αλλά τις δύσκολες συνθήκες ζωής μέσα στις οποίες ζουν στις νέες πατρίδες, την έλλειψη σεβασμού, την αδιαφορία και τον ρατσισμό που δέχονται.

Η παράσταση στηρίζεται σε πραγματικές μαρτυρίες και συνεντεύξεις, υλικό το οποίο έχουν συγκεντρώσει οι συντελεστές του θεάτρου από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και άλλες παρόμοιες οργανώσεις που έχουν ως στόχο να προσφέρουν άσυλο σε πρόσφυγες. Τέλος, στόχος της παράστασης είναι να προκαλέσει τον προβληματισμό των θεατών και τελικά να τους ευαισθητοποιήσει.


ΣΟΦΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΤΑΣΑ Α2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου