Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ...



Την Δευτέρα 19 Δεκέμβρη, η ομάδα μας επισκέφτηκε το βιβλιοπωλείο Πατάκη για να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο για την οπτικοποίηση των βιβλίων, που διοργανώθηκε στα πλαίσια των δράσεων του μήνα εφηβείας των εκδόσεων Πατάκη.




 Όταν φτάσαμε περάσαμε λίγη ώρα στους δύο ορόφους του βιβλιοπωλείου, ξεφυλλίζοντας τα χιλιάδες βιβλία, και μετά ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση.



Η εκδήλωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και περιείχε χρήσιμες πληροφορίες που μας κρατούσαν όλους προσηλωμένους. Μιλήσαμε για μεγάλες παραγωγές που έχουν μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου και βασίζονται σε βιβλία με μεγάλη επιτυχία….




Την διοργάνωση είχε αναλάβει ο συγγραφέας της «Αλάστρας : το βιβλίο των δύο κόσμων» , κος Παναγιωτάκης, που μαζί με τον υπεύθυνο  των εκδόσεων Πατάκη, Κο Χατζηπλή, ανέλυσαν το παραπάνω θέμα. Είδαμε βιντεάκια και εικόνες, κρατήσαμε σημειώσεις και περάσαμε πολύ καλά σε ζεστό κλίμα και φιλική ατμόσφαιρα.



Στο τέλος της παρουσίασης, είδαμε παραδείγματα σκιτσογράφησης ενός βιβλίου και δύο μέλη της ομάδας μας ζωγράφισαν ένα χαρακτήρα από το μυθιστόρημα μέσω της περιγραφής του, ενώ ταυτόχρονα κάναμε ένα κουίζ ώστε να ανακαλύψουμε ποιος χαρακτήρας του βιβλίου είμαστε.

Η επίσκεψή μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς προσεγγίσαμε θέματα που έχουν απήχηση σε παιδιά της ηλικίας μας και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες, εξίσου ενδιαφέρουσες, εκπαιδευτικές επισκέψεις!
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΡΗΓΚΟΥ Α4

ΔΑΝΑΗ ΧΡΑΝΙΩΤΗ  Α4




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου