Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Γιάννης Αντετοκούνμπο

 Γιάννης Αντετοκούνμπο


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (πλήρες όνομα Γιάννης Σίνα-Ούγκο Αντετοκούνμπο, 6 Δεκεμβρίου 1994, Ζωγράφου, Αθήνα) είναι Έλληνας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής νιγηριανής καταγωγής.
Έχει ύψος 2,11 μ. και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις καλαθοσφαίρισης ως παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς και της Εθνικής Ελλάδος. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης του Φιλαθλητικού. Κατόπιν επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς το 2013, όπου και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, και σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA. Έχει τον αριθμό 34 στην φανέλα του και το αγωνιστικό παρατσούκλι του είναι The Greek Freak.

  • Antetokounbros

Από το καλοκαίρι του 2016 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον αδερφό του Θανάση δραστηριοποιούνται με την διοργάνωση των Antetokounbros, η οποία αποτελείται από αγώνες επίδειξης και φιλικά παιχνίδια στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση της καλαθοσφαίρισης και της ευρύτερης αθλητικής άμιλλας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Το 2016 περιελάμβανε αγώνες επίδειξης στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην περιοχή των Σεπολίων στην Αθήνα. Το 2017, περιελάμβανε 2 φιλικούς αγώνες στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στην Θεσσαλονίκη και στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα εναντίον της εθνικής ομάδας αντρών του 2005 η οποία υπήρξε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ του 2005 καθώς και είχε καταταγεί 2η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006.Το 2018, διοργανώθηκε μαραθώνιος 5 χλμ στην Αθήνα με την ονομασία Antetokounbros 5K run, με την διαδρομή να είναι από τα Σεπόλια έως το Καλλιμάρμαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου